Tien uitspraken over het werken in de afvalinzameling
  1. “Het chauffeursexamen vond ik best zwaar, maar het bedienen van de wagen is een kunst.”
  2. “Ik werkte eerst in de bouw, maar dat verdiende veel minder en was veel zwaarder.”
  3. “Het is gezellig werk. Ik werk altijd met collega’s samen en de sfeer is heel goed. Jammer genoeg geldt dat niet voor de gehaktballen uit de kantine.”
  4. “Iedereen denkt altijd dat we last van stank hebben, maar dat is echt onzin. Op de werf zijn overal filters aangebracht. De bakken stinken alleen als het echt heel heet is. Nou, die ene keer in de vijf jaar kom ik ook wel overheen.”
  5. “Het is wel een mannenberoep. De enige vrouwen die ik hier zie, werken op kantoor. Maar of ik dat nou een nadeel vind?”
  6. “Veiligheid voor alles. Daarom mogen bijvoorbeeld korte broeken nooit. Ach, mijn benen hoeven ook niet zo nodig gezien te worden.”
  7. “We hebben heel goed onderling contact. Ook met de baas hoor. Iedereen heeft het hier naar zijn zin.”
  8. “Ik werk als belader. Dan werk je met een technisch hoogwaardige machine. Eigenlijk ben ik meer operator dan belader, want het sjouwwerk wordt door de machine gedaan.”
  9. “Ik werk hier al 21 jaar. Maar dat geldt voor de meesten hoor, dat ze hier al lang werken. Als je hier eenmaal werkt, dan blijf je er. Door de collegialiteit, door de prima betaling en de zelfstandigheid van het werk. Er zijn ook genoeg doorstroommogelijkheden naar een leidinggevende functie. Mij is ook al paar keer gevraagd chef te worden, maar dat wil ik helemaal niet joh.”
  10. “Je kan hier ook beginnen als je ietsje ouder bent. Laatst kwam er een nieuwe collega van 44 jaar. Die leerde in een week waar sommige anderen twee maanden over doen.”