Afvalinzameling: meer rechten dan plichten
“Kortom: er wordt hier goed voor ons gezorgd.”
“In ons werk heb je best veel te maken met regels. Bijvoorbeeld de regels die gelden voor het wel en niet legen van bepaalde containers. En natuurlijk de verkeersregels en dingen die juist wel of juist niet moeten voor onze veiligheid. Dan heb je het over verplichtingen. Maar er zijn ook veel regels voor ons die juist over rechten gaan. Ik heb ze ooit wel eens op een rijtje gezet toen ik met een paar maten aan het kijken was wie nou eigenlijk de beste baas had als je kijkt naar dat soort zaken.”

Gratis sporten en prikken
“Ik zal eerst de dingen noemen die wij hier in de afvalinzameling gratis krijgen. Dat is om te beginnen een abonnement op de fitnesschool. Plus: dat we één uur in de baas zijn tijd mogen sporten. Dat heeft met het gezondheidsbeleid te maken. Net als de gratis griepprik waar we recht op hebben. Ik haal hem niet hoor, maar genoeg collega’s doen dat wel. Verder hebben we natuurlijk gratis bedrijfskleding, maar dat is logisch.”

Bijdrage voor ziektekosten, auto’s, fietsen en kinderen
“Dan zijn er nog dingen die gedeeltelijk betaald of vergoed worden. Er is een collectieve ziektekostenverzekering, dus die is goedkoper dan als je hem ergens anders in je eentje afsluit. Als je ook nog een aanvullende verzekering wilt, krijg je daar ook een bijdrage voor. Verder kan je gebruikmaken van een collectieve autoverzekering en is er een fietsregeling - die wordt veel gebruikt. Dan koop je een fiets en wordt dat van je brutosalaris betaald, dat scheelt dus belasting.”

“Ik weet dat er ook nog een regeling is voor kinderopvang, maar ik heb geen kinderen dus ik heb daar niks aan. Maar daar staat tegenover dat ik wel mooi bezig ben met het halen van mijn grootrijbewijs op kosten van de zaak. Nou en dan zijn er nog standaarddingen als eindejaarsuitkering en levensloopregeling, maar die gelden denk ik voor bijna alle bedrijven. Kortom: er wordt hier goed voor ons gezorgd.”